Burgemeester Hellegers en zijn vrouw verrast door drie bevriende carnavalsverenigingen

Daags voor de sleutel overdracht,  normaal gesproken op carnavals vrijdagavond, zou plaatsvinden hebben drie bevriende carnavalsvereniging Burgemeester Hellegers en zijn vrouw compleet verrast met een bezoekje.

Carnavals vereniging “CV De Piepers” uit Volkel, “CV De Schaopenwaesers” uit Odiliapeel en carnavalsstichting “De Knoerisssen” uit Uden zijn naar het huis van onze burgervader gegaan met meerdere bijzondere verrassingen. Afgelopen week is er in de raadzaal van gemeentehuis Uden een ludieke boodschap ingesproken voor de burgemeester. Alle drie de hoogheden en hun vorsten hebben met de nodige kwinkslagen onze burgemeester bedankt voor al zijn inzet, niet alleen in het afgelopen carnavals jaar maar voor alle 11 jaren dat hij onze burgervader is geweest. Hilarisch was de opname om zonder publiek en hofkapel de camera te veroveren met pakkende teksten voor de burgemeester. Maar onze getalenteerde sprekers lieten duidelijk blijken waarom de titel prins en vorst hun ten dele is gevallen. Een waterval aan kwinkslagen en grappen maar ook met serieuze inhoud werd de Burgemeester op de hak genomen en geroemd. DTV Uden heeft alles opgenomen en met deze opname werd er donderdag dus koers gezet naar de woning van de Burgemeester.

Daar aangekomen werd buiten op straat, alles op veilige afstand, overhandigd aan Burgemeester Hellegers en zijn vrouw. Niet alleen de opname maar ook had iedere Carnavalsvereniging natuurlijk zijn eigen carnavals pakketje samengesteld met leuke inhoud. Van onderscheidingen, lekkere kaasjes met wijnen tot en met een jubileumboek 55 jaar CV “De piepers” was het een aangename en geslaagde verrassing.

 

 

 

 

Samen hadden de drie Carnavalsverenigingen ook hun ideeën samen gekoppeld en deze laten vertalen in een prachtig drieluik wat werd aangeboden aan onze burgervader. Natuurlijk als dank voor alle fijne momenten die carnaval verbonden heeft met ons allen.

De Burgervader die altijd op alle evenementen van onze clubs aanwezig was liet zich ook niet onbetuigd. Zoals we dat kennen van hem sloot hij de bijeenkomst af met een prachtige speech aan de hoogheden met anekdotes over een ieder.

Waar normaal gesproken zoiets doorgaat met een Schrobbelaartje en dat het nog lang onrustig bleef werd er nu afgesloten met een houwdoe aan elkaar en ging een ieder weer naar huis toe.
Op naar volgend jaar weer in de raadzaal.